Infinited Fiber Company´s Cooperation Negotiations Completed

February 15, 2024
Copy link

Infinited Fiber Company has concluded the cooperation negotiations concerning the personnel of Infinited Fiber Company Oy and Infinited Fiber Kemi Oy. The company has realigned its plans and priorities, and adjusted its cost and organizational structure accordingly. The cooperation negotiations have resulted in both temporary layoffs and permanent contract terminations across all company functions. Infinited Fiber provides support to those affected.

“I am extremely proud of all our employees and what we have accomplished together, and saddened to part ways with so many exceptional colleagues. Each of them is a top expert in their field and has performed remarkably,” says Infinited Fiber Company’s founder and CEO, Petri Alava.

In recent years, Infinited Fiber has made significant investments in developing its process solutions, and plans to utilize them already in the first upcoming commercial-scale Infinna(TM) factory. The company´s patented technology continues to be developed for optimized scalability, environmental footprint, and economics. Simultaneously, finalizing the project execution model and technology concept for the first commercial plant is being prioritized. The soon completed financing round enables the execution of the updated plans.

“Amidst these changes, what remains unchanged is the strong commitment of our strategic customers and their trust in Infinna™ as a key enabler of circularity in the fashion and textile industry. They are vital as we continue our journey towards commercial-scale production,” Alava concludes.

More Information:
Tanja Karila, CMO, tanja.karila@infinitedfiber.com, +358-(0)50-598 3001
Leena Salomaa, Communications Manager, leena.salomaa@infinitedfiber.com, +358-(0)50-367 3304


Infinited Fiber Companyn muutosneuvottelut päättyivät.


Infinited Fiber Company on saanut päätökseen muutosneuvottelut, jotka koskivat Infinited Fiber Company Oy:n ja Infinited Fiber Kemi Oy:n henkilöstöä. Yhtiö on laatinut päivitetyn ja priorisoidun suunnitelman, ja tämän mukaisesti sopeuttanut kustannus- ja organisaatiorakennettaan. Muutosneuvottelut johtivat sekä lomautuksiin että irtisanomisiin kaikista yhtiöiden toiminnoista. Erilaisia tukitoimia tarjotaan heille, joihin toimenpiteet kohdistuvat.

”Olen äärimmäisen ylpeä kaikista työntekijöistämme ja yhdessä saavuttamistamme asioista, ja surullinen siitä, että joudumme luopumaan monesta arvostetusta kollegasta. Jokainen heistä on alansa huippuasiantuntija ja tehnyt ensiluokkaista työtä,” sanoo Infinited Fiber Companyn perustaja ja toimitusjohtaja Petri Alava.  

Infinited Fiber on viime vuosina investoinut merkittävästi uusiin prosessiratkaisuihin ja suunnittelee niiden hyödyntämistä jo ensimmäisen kaupallisen mittakaavan tehtaassaan. Teknologiaa on kehitetty ja kehitetään edelleen sen skaalautuvuuden, ympäristöjalanjäljen ja taloudellisen kilpailukyvyn optimoimiseksi. Samanaikaisesti keskitytään ensimmäisen kaupallisen tehtaan teknologiakonseptin ja toteutusmallin viimeistelyyn. Parhaillaan loppuvaiheessa oleva välirahoituskierros mahdollistaa päivitetyn suunnitelman toteuttamisen.

”Näiden muutosten keskellä meitä kannustaa eteenpäin strategisten asiakkaidemme vankka sitoutuminen meihin, sekä usko Infinna™an muoti- ja tekstiiliteollisuuden kiertotalouden keskeisenä mahdollistajana. Ne ovat avainasemassa jatkaessamme matkaa kohti kaupallisen mittakaavan tuotantoa,” Alava jatkaa.

Lisätietoa:
Tanja Karila, CMO, tanja.karila@infinitedfiber.com, +358-(0)50-598 3001
Leena Salomaa, Communications Manager, leena.salomaa@infinitedfiber.com, +358-(0)50-367 3304